24 juni 2014
a
A
Hoe het allemaal begon..
Olá!
Na het volgen van vele blogs van andere mensen op reis, mag ik dan nu eindelijk zelf aan de slag. Op aanraden van meerdere mensen begin ik naast een persoonlijk dagboek van mijn avonturen in Spanje ook een blog online. Ik heb natuurlijk nog geen idee hoe het allemaal gaat lopen en hoeveel ik zal gaan schrijven, maar op de hoogte zal ik jullie zeker houden van mijn 2 maanden in Spanje! En dit is mijn eerste (lange) blog.
Vele mensen hebben het mij al gevraagd; hoe kom je erbij om als au pair naar Spanje te gaan? Dat zal ik eens vertellen! Van jongs af aan wil ik al de wereld rond en tijdens de havo kwam ik verhalen tegen van mensen die een tijd naar het buitenland gingen met high school. Dit leek mij wel wat na het behalen van mijn diploma! Na het volgen van blogs en het doen van veel research kwam ik er na een tijdje achter dat ik maximaal 18,5 jaar mocht zijn om naar High School in Amerika te gaan. Laat ik nou net 18 en 8 maanden zijn als ik zou vertrekken. Dus dit plan ging niet door! Op meerdere sites van uitwisselingsorganisaties kwam ik ook achter de mogelijkheid: au pair. Ook dit vond ik wel een interessante mogelijkheid, want ik paste al enkele jaren op. Toch gooide mijn studiekeuze wat roet in het eten. Na het rondzoeken naar vervolgstudies was mijn gevoel al gauw goed bij Management Toerisme in Breda en wist ik al snel vrij zeker dat ik deze opleiding wilde gaan doen. Maar met mijn havo profiel C&M zonder economie werd ik niet toegelaten. Ik stond voor de keuze: naar het buitenland of de havo cursus economie om het jaar erop in Breda te gaan studeren. Na wikken en wegen werd het toch de havo cursus en verdween mijn au pair droom op de achtergrond.
Meerdere keren heb ik op de site van aupairworld.com gekeken de afgelopen jaren, maar steeds te bang, geen tijd of welke andere reden dan ook om niet de stap te nemen om au pair te worden. Tot dit jaar! Op een dag trok ik de foute schoenen aan en maakte een profiel aan op deze au pair site. Gewoon alvast voor volgend jaar ofzo! Niet wetende dat er mega veel Spaanse gezinnen voor alleen de zomermaanden een au pair zoeken. Al gauw kreeg ik berichtjes van verschillende gezinnen die een au pair zochten. Eerst was ik een beetje terughoudend en niet zo goed wetende wat te verwachten en of ik dit wel wilde. Tot ik contact kreeg met een Nederlands-Engelse familie die in Spanje is gaan wonen en een au pair zochten. Dit is mijn kans dacht ik! Helaas kozen zij voor iemand van de Pabo opleiding. Ik besloot voor mezelf dat ik dan gewoon zou gaan werken de hele zomer in Nederland en ten slotte ging ik de dag erna op studiereis naar Vietnam!
Na een geweldige reis in Vietnam had ik bij thuiskomst ineens een bericht van een Spaanse familie uit Santander. Zij zochten een au pair voor Juli en Augustus voor hun 2 kinderen van 2 en 5 jaar oud. Hun profiel sprak mij heel erg aan en na een paar keer mailcontact, wisselden we nummers uit om elkaar beter te leren kennen via WhatsApp. Ik kreeg foto’s toegestuurd en we maakten een skype afspraak. Tijdens het skype gesprek, waarbij de verbinding erg slecht was, had ik een goed gevoel bij het gezin en besloten we verder te praten over de mogelijkheden. We zaten namelijk een beetje in de knoei met mijn hertentamen. Zij wilden namelijk dat ik die week al zou komen omdat ik dan mee kon op vakantie naar opa & oma in de buurt van Santiago de Compostella. Gelukkig waren zij zo enthousiast en was het werk flexibel waardoor zij de vakantie hebben verplaatst voor mij en ik alsnog hun au pair kon worden!
Na meerdere skype gesprekken en nog steeds wekelijks contact via whatsapp is mijn vlucht geboekt voor 5 juli van Schiphol naar Santiago de Compostella. Ik vlieg direct naar het vakantieadres en zal daar 10 dagen met hun blijven. Daarna gaan we terug naar Santander waar het echte werk zal beginnen! Ik kijk er erg naar uit maar vind het tegelijkertijd enorm spannend. Raar om te beseffen dat er droom gaat uitkomen, ik 2 maanden naar het buitenland ga en ga wonen in mijn favoriete land bij een Spaanse familie. De familie bestaat uit vader Dani, moeder Marta en twee kinderen. Een jongetje (Alejandro) van 2 en een meisje (Lucia) van 5 jaar oud. Ze wonen in een appartement in Santander op nog geen 5 minuten lopen van het strand. En laten die kinderen nu net gek zijn van het strand! Ik denk dat ik mij daar wel vermaak.. Het is de bedoeling dat ik op de kinderen let van 8 tot 3 op maandag tm vrijdag. Soms een avondje, maar niet meer dan 1x in de week. Dat betekent dat ik na 3 uur en ieder weekend vrij ben om de regio van Santander te ontdekken!
Op dit moment is het 11 dagen en 1 uur voor vertrek en begint het besef na alle drukte van school behoorlijk te komen. Waarom wilde ik dit ook al weer? Gaat het echt wel goedkomen? Maar met alle vertrouwen van de achterban in mij, weet ik bijna wel zeker dat het goed moet komen! Ik zal een super tijd tegemoet gaan ondanks dat het afscheid even lastig zal worden.
Heel veel liefs en tot het volgende blog!
Michelle
P.S. Aan de linkerkant van de pagina kan je je inschrijven voor de mailinglist. Door je in te schrijven ontvang je bij elk nieuw reisverslag direct een mail!